Vem leder kommunen i morgon?- Så fångar vi talangerna!

 https://cdn2.cdnme.se/1964789/7-3/omslagsbild_-_vem_leder_kommunen_i_morgon_5452790c2a6b221fb6955765.jpg
Nu har min bok blivit klar och utgiven. Boken handlar om hur man ska våga att rekrytera en ung chef och på vilket sätt man ska: hitta, rekrytera, anställa, utveckla och behålla/släppa/återanställa talangerna.
 
Boken riktar sig till:
  • alla chefer i offentlig förvaltning som har en nyckelroll i kommande chefsförsörjning
  • er unga ledar- och chefstalanger som ska stimuleras att ta steget upp till chefsyrket och bli en förebild till nästa genereations ledare och chefer
  • startegiska kvalitetsutvecklare som ska förmedla och sälja budskapen
  • ledande förtroendevalda som skapar resurserna till ledar- och chefsurveckling
  • och till sist till alla som är intresserade och enegareade inom ledarskapsutveckling.
 
Till min hjälp har jag intervjuat 35 personer mellan 23-69 år, alltifrån ledar- coh chefstalanger till etablerad chefer inom kommunalverksamhet och näringsliv bl.a. av årets unga chef i Sverige 2012 Cecilia Rönn och Årets ung chef i Sverige 2013 Christina Åqvist samt en rad framgångsrika personer som ni känner igen.
Man kan säga att boken är en fortsättning av "Talangerna sätter ribban".
 
Boken kan rekryteras hos bokförlaget Komlitt. Beställ enkelt och bekvämt genom att gå in på komlitt.se eller   ring 042- 33 05 90.
 
Jag kommer att marknadsföra boken ute i våra kommuer och högskolor/universitet tillsammans med någon av de unga talanger som jag har intervjuat.
I boken får ni många idéer om er egen karriärutveckling och på vilket sätt kommunerna på bästa sätt ska ta hand om er ledar- och chefstalang.
Om ni uppskattar boken får ni gärna sprida budskapet och hur man får tag på boken Vem leder kommunen i morgon? - Så fångar vi talangerna!
 
Budskapet: Våga rekrytera en ung chef! Det är lättare sagt än gjort men  låt det sagda bli det gjorda!  
                                                                                                                                              Sten W
 
Citatet: Kommunerna måste inse vikten av att på allvar kunna konkurrera med andra, också privata aktörer om talang och kompetens och vi måste börja med att bli mer synliga. Annars riskerar vi att stå bredvid och se när framtidens chefs- och ledartalanger väljer att arbeta någon annanstans.
                                                                                                                                  Martina Röhmer
 
 
 
Googlemodellen
Mitt nästa inlägg i min blogg kommer att handla om Googlemodellen med inriktning på hur vi på bästa sätt ska kunna förbättra ledar- och chefskapet i offentlig verksamhet. Jag har lyssnat på Annika Steiber chalmerist, civilingenjör och fil doktor i Corporate Innovation som fick möjlighet att göra något som få forskare fått göra. När hon skrev sin avhandling fick hon vistas på Googles huvudkontor Googleplex i Silicon Valley. Där tittade hon närmare  på den kreativa anda och innovationskraft som har blivit Googles kännetecken. Studierna och avhandlingen utmynnade bl.a. i boken "Googlemodellen".Hennes föreläsning inprirerade mig att nu närmare studera på djupet vad Google kan tillföra oss i offentlig verksamhet.
Min målsättning är att inlägget ska komma innan årets slut.
 
Varma Hösthälsningar från Sten
 
 

RSS 2.0